vrijdag 20 juli 2012

Venco

Het kleine katje Venco wordt al een hele dame. Een eigenwijs donderstraaltje dat de oudere Geert - die helaas doof is geworden waarschijnlijk door ouderdom - vaak de stuipen op het lijf jaagt door onverwacht uit allerhande hoeken boven op hem te duiken. Zelfs op de kattenbak is ze niet veilig voor het speelse jonkie.Om dat Venco haar naam heeft leren kennen en daar sinds kort ook heel goed op reageert mag ze zo af en toe naar buiten. Dat ze zich zelf daar een beetje kan overschatten blijkt uit het volgende. Achter het huis staan 20 mtr hoge bomen en prachtige struiken om in weg te kruipen, wat ze prachtig vind. Toen Sandra haar riep om binnen te komen kwam ze vrolijk aan gehuppeld, om plots stil te blijven staan. Ze hoorde hoog in de bomen het gekoer van een paar duiven. Sluipend ging ze op het in de tuin staande vogelhuisje af en klom er boven op.Toen op haar achterpootjes bleef ze staan mekkeren. Het verschil was nog minstens 18 mtr. Of ze het begreep dat we haar uitlachte weet ik niet maar na enkele minuten gaf ze het toch maar op en nam ze genoegen met wat haar baasje voor haar klaar gezet had. Groetjes.

13 opmerkingen:

J@n. zei

Je vergeet nog te zeggen dat ze na haar operatie toch wel wat gezeglijker is geworden, maar een donderstraaltje blijft het.
Groeten. J@n.

Geronimo zei

Net als kleine kinderen he; het leerproces. Hoort er allemaal bij. Maar het blijft natuurlijk leuk voor ons om dat te zien.

rietepietz zei

Altijd zó schattig die kleine dondersteentjes maar ze zal héus wel leren om die 18 meter te overbruggen !
Daarna kun je meestal niet méér doen dan "de kat uit de boom kijken " ;-)

platoonline zei

Ik herinner me dat we ooit een kat hadden en die werd losgelaten bij het konijn van dochter. Die kat was doodsbang voor dat oprukkende snuffelbeest. Zou een kat ook niet bang zijn voor een pikkende duif? Het zijn nog best grote beesten.

Billy zei

haha, ze zijn wel avontuurlijk, maar soms vallen ze wel op hun bek(je)!

Inge zei

Wat fijn dat het met Venco zo goed gaat. Ze is in ieder geval al slimmer dan de kat die ik van de week tegenkwam toen ik met onze hond wandelde. Die sprong van schrik in de lantaarnpaal en probeerde met krassende nagels omhoog te klimmen. Helaas voor de kat gleed hij naar beneden met een krassend geluid van de nagels om vervolgens keihard weg te rennen....
En onze hond??? Die is stapelgek op katten en snapte er helemaal niets van....

groetjes Inge

Boerin zonder naam zei

Ik hoop voor het diertje dat het zich laat sponseren door de katjesdrop.....
Levenslang lekkernijën in zijn bakje! YESSSSSSSSSSSS!

Leo zei

Onze twee poezen zijn al wat meer op leeftijd, maar de poes van de twee (de ander is een kater, nou ja, dat was hij ooit..) is een stuk actiever waar het b.b.b.h betreft. Een vliegje, een mugje, vogels, bijen en wespen, allemaal reden om te mekkeren en omhoog te springen tegen de ramen om ze te pakken. Broeflief kijkt dan gelaten toe, vindt het wel leuk, maar steekt geen nagel uit. Veel te wijs voor al die onzin......

Marianne zei

Hahahaha...ik denk dat het niet lang zal duren voordat ze die boom helemaal inklimt en dan maar hopen dat ze niet te hoog gaat en niet meer terug kan..

Nog een fijne avond Joke.
Liefs Marianne

platoonline zei

Joke,
Maria vond je suggestie over die rozen erg leuk. We zijn er nog niet heen geweest omdat er andere dingen op het programma stonden Maar we gaan zeker een keer.

Dank je wel :-)

Anoniem zei

Naar poezenstreken kun je de hele dag blijven kijken, ze zijn zó leuk!
Groetjes, Mar

Marianne zei

Hallo Joke

@ dat valt mij nou ook altijd op dat mensen het heel normaal vinden dat je kleine vogeltjes voert maar als je duiven voert dan hoor je toch snel commentaar..

Laatst was ik in de stad en voerde een mevrouw ook wat strooivoer aan de duiven..

Ik maakte een praatje met haar en toen vertelde ze me dat ze een hoop commentaar kreeg van mensen die vonden dat ze die duiven niks moest geven..

Ik begrijp niet zo goed waarom een hoop mensen een antipatie tegen die beessies hebben, voor mij zijn ze allemaal gelijk..

Nog een fijne avond.
Liefs Marianne

Mariet zei

Een operatie lees ik net
Dus het is nu een jeweeetwelkater?
Dan zijn ze meestal rustiger ja.
Maar het zijn en blijven grappige beestjes vooral als ze jong zijn

Grt en knuff Mariet

Btw zwarte kat zeker omdat hij/zij Venco heet?