zondag 1 juli 2012

medaille

Niet dat ik een medaille heb gekregen. Maar het zal zo'n twee jaar geleden zijn dat mijn oog viel op een kleine rubriek waarin mensen hun hobby kenbaar konden maken en wat ze evt te kort kwamen van een of andere verzameling. Een mevr. uit een plaats waar ik twee keer per jaar kwam (vanwege jureren van een synchroonzwemwedstrijd) vroeg om medailles, kruisjes enz. Van dat spul had ik een behoorlijk aantal ergens ver weg in een lade liggen waar dus niets mee gedaan werd. De eerstvolgende wedstrijd ging een enveloppe met al deze dingetjes met het adres erop van deze mevr dus mee. Voor de wedstrijd afleveren was geen optie omdat we bang waren om te laat te komen omdat we het adres nog moesten zoeken in de verder vreemde plaats. Na de wedstrijd waren we moe en besloten we dat de mevr. nog even op haar spulletjes moest wachten en alles ging dus weer mee terug. Een half jaar later wedstrijd twee, de volgende poging maar ook nu gebeurde hetzelfde en weer ging alles onverrichte zaken weer mee naar huis voor weer een half jaar in de lade te verdwijnen. Zo ging dat twee jaar lang tot vorige maand vanwege ons aangekondigde afscheid in de zwemwereld, we voor de laatste keer naar dit stadje togen. Op de heenweg was de eerste weg die tomtom aangaf afgesloten vanwege werkzaamheden dus niet langer zoeken en maar na de wedstrijd proberen. Op de terugweg waren we net de plaats uit toen we er weer aan dachten. Dus vlug tomtom weer aangezet die ons netjes liet omdraaien en via allerlei landweggetjes weer terug stuurde. Inderdaad 'terug' stuurde, want hoe langer we reden hoe meer we er achter kwamen dat we terug reden naar het zwembad. Toch maar gedaan wat tomtom zei en toen we het zwembad op een kleine afstand links zagen liggen was het voor ons duidelijk dat hij ons terugstuurde. Maar wie schets onze verbazing op dat moment stuurde hij ons rechtsaf en kwamen de magische woorden "bestemming bereikt
". Het adres lag op loopafstand van het zwembad. Even lagen we in een deuk en vlug ging de enveloppe in de brievenbus. We hadden graag nog even het gezicht gezien van de betreffende dame op deze gift die er twee jaar over gedaan had om bij haar te komen :-))) Groetjes.

12 opmerkingen:

J@n. zei

Och, beter laat dan nooit zal ze denken.
Je hebt zeker ook geen naam van de afzender erbij gedaan, kan ze je nog niet eens bedanken.
Groeten. J@n.

joke zei

@ J@n, nee inderdaad misschien was een telefoonnr handig gweest.

Mariet zei

Ach Jan zei het al Joke beter laat dan nooit
Fijne zonnige maandag
Grt en knuff Mariet.

platoonline zei

Zo'n mens zit natuurlijk nu de hele dag te piekeren. Schrijf haar nog even een briefje, dat weet ze het. En vraag of de zending niet te vroeg kwam :-)

Leuk verhaal

Billy zei

ik had dan toch eens aangebeld, en het verhaal in geuren en kleuren verteld... ;-)

Inge zei

hahaha dat verzin je toch niet ;-) Wat zullen jullie gelachen hebben dat het zo dicht bij het zwembad was.
Zou die dame er nog wonen? Wellicht is ze verhuisd en denken de nieuwe bewoners: wat moeten we daar nu mee hiihii

groeten iNge

Marianne zei

Hahaha..het heeft lang geduurd maar uiteindelijk heeft het toch de bestemming bereikt..

Ik had het gezicht van die dame wel willen zien toen het eindelijk in de bus lag...

Nog een fijne avond Joke..
Liefs Marianne

Jeroen zei

Dat is inderdaad frappant. Nu maar hopen dat de dame in kwestie in die tijd niet verhuisd was, want dan zullen de nieuwe bewoners vreemd hebben opgekeken van die "vreemde" vondst in hun brievenbus.

Anoniem zei

Hahahaaa...en was de mevrouw toch nog blij dat jullie de enveloppe met spulletjes kwamen brengen? ;-)
Joke ik wil je even van harte feliciteren met jullie 46ste trouwdag! En hopelijk nog een aantal gezonde en goede jaren erbij. Ik wens je een hele gezellige dag!
Groetjes, Mar

rietepietz zei

Ik neem áán dat de mevrouw nog wel even van zich heeft laten horen want dit is wel een bedankje waard ( dan moet ze natuurlijk wel over je adres of telefoonnummer beschikken)
Misschien een klein nadeeltje van de tomtom dat we dan niet meer op de kaart kijken ,je zou anders wél gezien hebben hoe dicht het adres bij het zwembad ligt ;-)

Marianne zei

Hallo Joke

Ik hoop samen met jou dat we toch nog een beetje zomer krijgen..

Ook al voor de mensen die nu vakantie hebben dan is een zonnetje erbij toch wel fijn..

Ik wens je nog een fijn weekend.

Liefs Marianne

Leo zei

Wat grappig! En dat je iemand blij kon maken met die eretekens is wel weer erg mooi! Ik kan het als verzamelaar beamen....