dinsdag 24 januari 2012

Vervolg kleine vondeling.

Op 31 dec 2011 kwam het kleine katje dus heel onverwacht maar heel welkom bij jongste dochter in huis. Die stilletjes hoopte dat niemand zich zou melden na de opgehangen briefjes en de check up bij de dierenarts. Die kon geen chip vinden en dacht dat het van  een verwilderd nestje  kon zijn. Daar heeft de goede man waarschijnlijk gelijk in, want het katje dat de koelkast al heel snel wist te vinden en het s'morgens zodra het Sandra ziet het op een hardverscheurend miauwen zet kwam bijna niet bij geeten maar werd bij het sterker worden ook weer zéér argwanend tegen nieuwe mensen. Het goede is wel dat ze van een schuw beestje nu al een echte spring in het veld aan het worden is waar geen balletje of veertje veilig voor is en echte bokkesprongen maakt om haar prooi te bespringen. Ook heeft ze haar een keer boven uit de gordijnen moeten plukken. De oude kat Geert is ook bijna om al laat Venco ( haar naam vanwege de kleur ) hem geregeld een ongelijk schrikken van die spontane onverwachte kattenstreken. Het zal nog even duren voor ze de angst voor vreemden kwijt raakt maar met alle aandacht komt dat zeker goed. Sandra brengt haar af en toe mee zo dat ze kan wennen voor als ze op wintersport gaat en de beide poezenbeesten hier komen logeren.  Ik ben benieuwd hoe dat gaat het lijkt me wel heel leuk.
Groetjes.

9 opmerkingen:

J@n. zei

Het is een (venco)katje om te snoepen!
Ik zal je nog wel eens vertellen hoe je foto's er van kunt plaatsen.
Groeten. J@n.

Anoniem zei

Die jonge katjes, wie kan ze weigeren. Ze kijken je aan en veroveren je hart. Terwijl je net dacht...nu geen kat meer hoor, straks zit alles weer onder de haren en zo. Maar ja....

Wij hebben er nu nog één. En dat houden we maar zo. Denk ik :-)

ida zei

Wat lief een jong katje en nu komt hij logeren leuk het houd je lekker bezig !
Succes !
Lieve gr...ida

Jeroen zei

Dat katje is in een kattenparadijs terecht gekomen. Hartstikke leuk om zo'n jong en levenslustig beestje rond te zien dartelen.

rietepietz zei

Onweerstáánbaar die jonge katjes , je vergeeft ze hun ondeugendheid meestal makkelijk .Dit beestje is dus héél goed terechtgekomen ik hoop dat ze bij het ouder worden al die liefde gaat waarderen !

Billy zei

die katjes zijn onweerstaanbare rakkers... ;-)
En toch willen wij er geen meer mocht onze huidige poes er niet meer zijn. Althans, dat is ons plan... ;-)

Inge zei

Toevallig vraag ik net bij Jan hoe het met het katje is. Lees ik bij een blogje over Venco. Wij hadden vroeger ook een zwerfkat, die noemden we Zwiebertje. Was ook argwanend en kwam nooit verder dan de keuken. Op een gegeven moment was ze zwanger en kreeg 3 rooie katjes. Die hebben we laten vangen door de dierenbescherming en Zwiebertje laten steriliseren.

Fijn dat Venco (leuke naam trouwens) zo'n goed plekje heeft gevonden bij jullie dochter. En ja, kattekwaad uithalen kunnen die kleintjes als de beste. Die argwanendheid zal wel minder worden, ze zal eerst moeten vertrouwen op het feit dat haar eten en drinken gewoon klaar staat en dat ze niet op jacht hoeft...

groetjes Inge

Marianne zei

Wat fijn dat het katje zo'n goed thuis heeft gevonden bij je dochter, Venco is ook wel een hele leuke naam..

Hahaha...dat verhaal over in de gordijnen klimmen klinkt me bekend in de oren..

Want toen Sissy nog klein was klom ze ook altijd in de vitrage, ik heb zelfs een keer de vitrage moeten vernieuwen omdat ze die gesloopt had..

Wat leuk dat Venco ook af en toe een bezoekje bij jullie brengt en reuze gezellig natuurlijk als ze een keer komt logeren..

Nog een fijne avond Joke.

Liefs Marianne

vlinder zei

ahhhhhh wat ontzettend leuk Joke!
Wat fijn dat er niemand op de advertentie af kwam hé,want je moet er toch niet aan denken weer afscheid van het beestje te moeten nemen?
Leuk dat ze af en toe komt logeren;)
Wens hen en jullie heel veel plezier met de nieuwe aanwinst,poezebeessies ben ik namelijk dól op!
Liefs van mij...;))