dinsdag 31 januari 2012

carnaval

Het loopt weer tegen carnaval, de dagen zijn weer gevuld met boerenbruiloften prinsen uitroepingen bonte avonden liedjes concoursen etc. Weken zo niet maandenlang word gewerkt aan weer de mooiste praalwagen of mooiste pékske. Dit jaar heeft de N.O.S  besloten om in Weert de optocht te filmen . Dat geeft natuurlijk nog een extra motivatie. En bij dat alles horen natuurlijk weer een paar mopjes uit de jaarlijkse carnavals krant.
In een bruin cafe'tje  zitten twee mannen te praten over het ouder worden.Het probleem met vrouwen is volgens Sjaak dat ze allerlei truukskes gebruiken om dat ouder worden te verbergen. Je hebt helemaal gelijk zegt Wiel, maar ik ken een middel om ze te ontmaskeren.Als je wilt weten of je vrouw hardhorig word dan moet je op 10 mtr afstand van haar gaan zitten en een vraag stellen. Als ze geen antwoord geeft dan a je op 5 mtr afstand zitten en stelt de vraag opnieuw. Als je weer geen antwoord krijgt op 2 mtr en daarna op 1 mtr. Sjaak vindt het geweldig en als hij thuis komt neemt hij de proef op de som. Terwijl zijn vrouw in de tuin de was aan het ophangen is gaat Sjaak op zo'n 10 mtr afstand van haar zitten en vraagt  : "schat wat eten we vandaag? ".Er komt geen antwoord en dus gaat Sjaak op 5 mtr zitten en vraagt : "schat wat eten we vandaag ? ". Weer geen antwoord , dan naar 3 mtr en als laatste staat hij achter aan en weer : : schat wat eten wij vandaag ". Zij draait zich om en zegt ge-ergerd : "Voor de vierde en laatste keer boerenmoes met speklappen ".
 
5 mannen zitten in een cafe'tje , zegt Tjeu de'n eerste "Ik heb een tweeling gekregen na dat mijn vrouw "Twee vrouwen " van Harry Mulisch had gelezen. Zegt Jan de tweede: " Ik heb een drieling gekregen na dat mijn vrouw: "De drie musketiers "van Alexandre Dumas had gelezen. Zegt Rob de derde : Ïk heb een vierling gekregen toen mijn vrouw "vijf vrouwen van Aino Trosell had gelezen. Plotseling staat de vijfde en laatste op rent nar zijn jas en heeft de klink al in zijn hand als Tjeu vraagt, "wat ga je doen?. Zegt de laatste van de 5. "Ik moet vlug naar huis want mijn vrouw is "Ali Baba en de veertig rovers "aan het lezen.
Groetjes.

12 opmerkingen:

J@n. zei

Ze zijn goed!
Wordt bij jou ook onderhand traditie om met vastelaovend wat mopjes te plaatsen. Maar het duurt nog wel 'n paar weken voor het weer zover is.
Groeten. J@n.

muziekfilmenzo zei

Ze zijn weer super Joke! Yep, hier waren ze al aan het carnavallen in het weekend ;-) Ik ga eerdaags ook maar weer op pad voor carnavalskleding voor de kanjers!
Fijne dag!

Billy zei

hahahaha!!!
veel plezier met het carnavallen, Joke!

Anoniem zei

Whahahahaha... allebei erg leuk. Dus Weert komt in de picture. Dat is leuk. Wanneer begint de carnaval. Dan kijk ik even uit de trein of ik wat zie. :-)

rietepietz zei

Dat is waar ,februari is de carnavalsmaand in het Zuiden .
Hier merken we er niet zoveel van hoewel op scholen hier en daar wel verkleedfeestjes zijn .
De mopjes zijn hártstikke leuk en doen het ook prima in "nietcarnaval" omstandigheden ;-)

Jeroen zei

Wat leuk dat er in Weert gefilmd wordt. Misschien kom je wel in beeld. we houden het in de gaten. Leuke mopjes Joke.

vlinder zei

Wat leuk dat er in weert gefilmd gaat worden,dus dan zitten jullie eerste rang nietwaar;)
Je mopjes zijn geweldig en dan vooral de tweede whaahahaha dus Jan krijgt er concurentie bij?;))
Wens ik jou en Jan een fijne zondag toe met liefs van mij...;))

miss Marple zei

Hahahaaaa...leuk zijn de mopskes Joke! En helemaal leuk is dat er tv opnames worden gemaakt van de carnavalsoptocht in Weert! Als die door jullie straat gaan hebben jullie een prachtig uitzicht!
Groetjes, Mar

Marianne zei

Hahahaha....ik vind ze steengoed..

Wat leuk dat ze in Weert komen filmen, maakt het toch wat specialer...

Zal wel weer heel gezellig worden met carnaval..

Nog een fijne avond Joke.

Liefs Marianne

Mariet zei

Ghehehehe
Ik ga niet zelf naar carnaval, maar kijk wel op de tv
Grt en knuff uit Brabant
Mariet

Leo zei

Ja, de moppen zijn goed, volgens mij ben je aangestoken door het humorvirus van manlief....En het carnaval, tja, dat is andere koek dan een elfstedentocht natuuurlijk...Carnaval gaat elk jaar gewoon door, weer of geen weer....

Inge zei

Proest. Wat leuk dat Weert the place to be is dit jaar. Ik snap dat dat extra motiverend werkt.
Hier (boven de rivieren) is het carnaval minimaal. Er is wel een optocht maar dat zijn vooral kleine verkleede kids en verder niet....