maandag 2 januari 2012

Poes Wim.

De laatste keer dat ik een paar dagen op de poezen van onze jongste paste, viel het me op dat de grote zwarte kater Wim in die drie dagen nauwelijks van de bank kwam. Ook later toen de baasjes weer allang thuis waren bleef hij lethargisch en vermagerde ook sterk. Dus naar de dierenarts met het arme beest. Na onderzoek bleek hij een ernstig nierprobleem te hebben, nadat hij veel vocht ingespoten had gekregen en met een lading medicijnen en dieetvoeding leek het weer te gaan. Maar niet voor lang. Na enkele dagen begon hij zichtbaar zwakker te worden en nog meer af te vallen. Ik schrok toen ik hem na een paar weken weer zag. Voor morele steun ben ik woensdag 27 dec. met mijn dochter mee gegaan die weer met hem naar de dierenarts ging met het bange vermoeden dat het allemaal voor niets was geweest. En zo was het ook. De dierenarts heeft hem heel rustig in laten slapen. een heel droevige gebeurtenis als je van je dieren houdt maar hem ook niet uit eigen belang langer wil laten lijden. Zaterdag 31 dec ging mijn oudste dochter nog even naar de winkel om de laatste lekkernijen voor hun vrienden te halen om een gezellige jaarwisseling te vieren. Op het grote parkeerterrein voor de winkel liep tussen de auto's en af en toe schrikkend van voortijdig vuurwerk een heel klein zwart katje, amper 10 weken. De schrik sloeg haar om het hart zo'n klein beestje liep daar alleen door die mensen massa. Dit gaat niet goed aflopen dacht ze en daarom pakte ze het diertje op en nam het mee naar huis. Maar thuis heeft ze 4 honden en er kwamen er nog meer mee met de gasten. Op zich geen probleem want ze heeft een héél grote tuin maar voor een zwervertje niet precies de juiste opvang plek. Toen dacht ze aan haar zus die verdriet had om haar kater en belde haar op. Na 10 min stond die met haar vriend al voor de deur, en wie een beetje van poezen houd weet dat ie nooit naar jonge poesjes moet gaan kijken want je gaat voor de bijl.En zo geschiede. Of het zo moest zijn, het katje heeft alle geluk van de wereld gehad dat het zo snel een nieuw tehuis heeft en haar baasje heeft geen tijd meer om te treuren zo vrij en brutaal als dat kleine ding zich gedraagt.Op briefjes bij de super heeft nog niemand gereageert dus begint ze nu toch aan een naam te denken.Eind goed al goed.
Groetjes.

15 opmerkingen:

J@n. zei

Het is misschien een reïncarnatie van Wim, maar in die flauwekul geloof ik niet! Het is een heel mooie kitten en hopelijk leest de eigenaar geen briefjes bij de supermarkt. ik vind het een prachtig begin van het nieuwe jaar.
Groeten. J@n.

Anoniem zei

Goed einde inderdaad. Maar wat poes Wim overkomt, is nu ook aan de hand met poes Minnie. Met het kopje schudden, vreemd en slecht lopen, overal plassen, maar weer wel heel goed eten. Merkwaardig. Woensdag ga ik er mee naar de dierenarts en ik vrees eerlijk gezegd het ergste. Ik zie er als een berg tegenop.

Billy zei

en zo is je dochter weer tevreden met haar nieuw huisdier...

rietepietz zei

Ze is vast al bij de dierenarts geweest enik neem maar aan dat er geen chip gevonden is en ja , dan kun je wel aannemen dat er geen eigenaar meer te vinden is .
Fijn dat zowel de poes als dochterlief nu blij kunnen zijn .Die naam komt wel , Wi(lle)m de tweede ;-)

muziekfilmenzo zei

Voor het poezenbeessie en je dochter kan het nieuwe jaar niet beter beginnen Joke! Hopelijk gaat het goed met de 'ouwe' kat ;-), greetz!

Marianne zei

Wat liggen verdriet en geluk toch dicht bij elkaar...

Het is altijd heel naar als je een geliefd huisdier verliest, maar voor Poes Wim was dit toch het beste...

En wat een geluk voor het kleine katje, het had toch heel slecht af kunnen lopen als die niet mee was genomen door je dochter..

Hopelijk meldt zich niemand en kan het katje bij je jongste dochter blijven...

Nog een fijne avond Joke.
Liefs Marianne

Mar zei

Triest dat je dochter Wim helaas moest laten inslapen. Dat katje kwam dus als uit de hemel gevallen!
Nu stiekem hopen dat er echt niemand om komt en dat ze lang van elkaar mogen genieten, je dochter en haar nieuwe gezinslid.
Groetjes, Mar

muziekfilmenzo zei

Ach wat stom van me; poes is ingeslapen...had ik toch overheen gelezen...sorry!

Jeroen zei

Sneu voor je dochter en de oude kater. Maar een bijzondere katwisseling zo rond de jaarwisseling. Alsof het zo heeft moeten zijn.

ida zei

Mooi verhaal Joke ,en voor hen begon het jaar 2012 goed !
Lieve gr..ida

vlinder zei

Ahhh wat zielig van poes Wim;( wát een verdriet geeft het als je je dier in moet laten slapen.ik weet er zelf"helaas"ook alles van.maar het beestje is uit zijn lijden verlost.
Inderdaad..alsof het zo moest zijn he? een mooi klein nieuw katje en als ik haar een naam zou mogen geven dan zou dat zéker "luckie"worden;)
Ik hoop met jullie mee dat er niemand op de advertentie reageert;)
liefs van mij..;)

vlinder zei

@Plato; hoe is het met Minnie afgelopen? hopelijk goed?

Anoniem zei

Joke, gefeliciteerd met je overwinning bij Jeroen. Sterke tekst.

Inge zei

Het hakt er altijd in, het overlijden van een huisdier... Ze zijn lange tijd deelgenoot van je gezin en je vertrouwt ze alles toe en je krijgt er zoveel liefde voor terug...

Wat een geluk dat je andere dochter dat kleine poesje vond en gelijk aan haar zus dacht. Ik hoop dat het kleine beestje bij je dochter mag blijven. Al blijft het vreemd dat er niemand reageert op de oproep. Je mist je huisdier toch zou je zeggen....

Blog zonder Naam/Interneppers zei

Wie dumpt er nu een kitten op een parkeerplaats... nou ja...
Gelukkig heeft het diertje nu beter!