zaterdag 3 december 2011

Op visite.

Na de sluiting van het klooster nu ongeveer 3 mnd geleden en na ons vakanie weekend kwamen we er uit. Afgelopen donderdag was de datum dat mijn ex collega'tjes en ik allemaal plek hadden gereserveerd in onze agenda voor een bezoek aan Gennep ." Libermanhof " het nieuwe onderkomen van onze paters. Een kleine 100 km enkel reis die ondanks het miezerige weer voorspoedig verliep. In Gennep was het iets beter, in ieder geval droog. We werden enorm hartelijk ontvangen met koffie en vlaai. Daarna moesten we ieders kamer bezichtigen en alle vier waren we het er over eens dat er heel goed gezorgd was en werd voor de pensionada's. Een mooie ruime kamer met keukentje,  ruime badkamer met toilet en douche, waar ook aan de toekomst gedacht was door zijn grootte waar je royaal met een rolstoel door kan, en een mooi balkonnetje. Een mooie grote kamer  voor de koffie en krantje, een mooie ruimte voor alle maaltijden, een ruime tuin met sierkippen en hertjes die aan de zakken worteltjes te zien niks te kort zullen komen. In de koffie kamer waren de muren helemaal behangen met poster papier van het prachtige kasteel wat vroeger hun moederhuis was. Het moet voor de mensen die daar gewoond hebben toch een beetje thuis gevoel geven. We vonden het heel fijn dat ze de rest van hun leven in zo'n prettige omgeving door kunnen  brengen en wij hebben  een fijne middag gehad en namen afscheid met het voornemen dat het niet de laatste keer was dat we er waren.

Groetjes.

7 opmerkingen:

rietepietz zei

Het is fijn dat je steeds meer bejaardenwoningen ziet waar al rekening gehouden is met ruimte voor een eventuele scootmobiel .
De oude bejaardenhuizen hadden vaak schandálig kleine kamertjes .
In het huis waar mijn vriendin Marion woont werden van 2 kamers 1 gemaakt en nóg zijn niet héél groot ,maar wel véél beter natuurlijk .Leuk dat jullie contact houden met je "oude" werkgevers ,dat vinden ze vast héél leuk!

Billy zei

mooi dat je met een gerust gevoel "jullie" paters terug konden achterlaten, Joke!

Groetjes!

J@n. zei

Ze zaten er wel op te kijken en zeker willen ze het nog wel eens herhalen.

Leol zei

Mooi dat het is gelukt om die mensen zo fraai van een wel verzorgde oude dag te voorzien. In de buurt van Leiden staan ook een paar van die rusthuizen voor geestelijken en die genieten daar ook van de rust en fraaie omgeving...

Inge zei

Das wel fijn zeg. Hier staat ook zo'n rusthuis voor broeders, zusters en paters... Ook zo'n prachtige omgeving....

Contact houden is wel heel erg leuk. Daaraan kun je zien dat het meer dan werk was wat je daar deed.....

groeten Inge

Marianne zei

Is toch wel heel fijn dat er een mooie plek is voor de paters, en ze zo heerlijk kunnen genieten van hun rust..

Nog een fijne avond Joke.
Liefs Marianne

Anoniem zei

Inderdaad, wat fijn dat er een goede plek voor ze is. De verhalen zullen er wel legio zijn. Zo'n lange tijd aan herinneringen.