dinsdag 15 november 2011

Een heerlijk weekend.

Het komt niet elke dag voor dat je met allebei je dochters een heel weekend samen bent. Ieder heeft toch zo zijn eigen dingetjes en zijn daarmee druk druk druk. Maar even bij het begin beginnen. Bij een midagje visite kwamen verjaardagen ter sprake het feit dat ik al enkele jaren een dagje met onze meiden een of andere stad bezoek voor een bezichtiging van wat dan ook, waar  dan ook nog gewinkeld kan worden . De fantasie liet ons nu in de steek tot iemand ter sprake bracht dat een kennis een dag heen en weer vloog om te winkelen in Barcelona. Wauw ,  dat is toch wel weer een ander uitgangspunt. Maar ja, in een dag . In de eerste plaats vond ik dat toch wel zonde van het geld dus zou het toch minstens een overnachting moeten worden. Maar toen Jan zei:  "dan maak je er toch twee overnachtingen van. " Kon ik de verleiding niet meer weerstaan en bij een etentje met de kinders werd er enthousiast gereageerd op mijn sugestie om voor beider verjaardag ( ze zijn alletwee binnen 15 dagen jarig ) een lang weekend Barcelona te doen met natuurlijk mij erbij als chaperone :-). Afgelopen weekend was het zo ver , en het is van het gegin tot het eind heerlijk geweest. Het fijt dat we luxe gebracht werden naar het vliegveld door Jan was al heel gemakkelijk. De vlucht was voortreffelijk met heel mooi weer dus weinig brrr luchtzakken of i.d. De aankomst was op vliegveld in Barcelona waar we nog nooit waren geweest en dus moesten we alles zelf uitzoeken omdat we geheel zelf supporting wilden zijn. Daar kwam mijn mondje vol Spaans toch heel goed van pas omdat niet alles op de borden staat. Zoals met welke bus komen we hier vandaan naar ons adres. Welke metro of tram of wat dan ook. Dat maakte het nog een beetje avontuurlijk. We hadden een goed hotel waar de grote Miro geboren is op nog geen 300 mtr. van de beroemde " Ramblas " waar we de nodige tijd aan besteed hebben en dat ook de nodige charme's had door de vele levende beelden, kraampjes, terrasjes, venters met rozen voor de mooie jongedames, alle muzikanten die wat bij willen verdienen en al die andere prularia die je  op mooie zomeravonden van alle kanten aangeboden worden. tegen betaling uiteraard. Twee dagen hebben we nog buiten kunnen eten met temperaturen van 20 á 21 graden.  Op zondag regende het jammer genoeg, maar wat wil je in November. We hebben ontzettend veel gezien o.a deLa  Sagrada Familia, Kathedraal in de Gothische  wijk, het park Gúel met Gaudi,  het gigantische voetbalstadion CampNou, La Boqueria, Liceu,  we zijn naar zee gelopen Port Vell en en en ik heb nu ik al twee dagen weer terug ben nog een stevige spierpijn in mijn voeten en kuiten. Maar ook 5 dagen spierpijn zou me achteraf niet tegengehouden hebben. Het was en nu spreek ik ook namens Kitty en Sandra, een heerlijk weekend met weer luxe thuisgebracht door Jan. Zijn wij verwend of niet??


Groetjes.

25 opmerkingen:

J@n. zei

Aan de foto's kan je zien dat er helemaal de stemming inzat en dat was de bedoeling.
Jullie hebben het duidelijk naar de zin gehad en dan is het prima.
Groeten. J@n.

Jeroen zei

Het lijkt me een prachtige stad. En ik neem me al jaren voor er ooit een bezoekje te brengen. En dan bijv. i.c.m. Andorra. Maar wanneer je zo'n leuke trip samen met je meiden maakt, is het natuurlijk helemaal oergezellig. Je weet wat mijn motto is; als je later mooie herinneringen wilt hebben, zul je die nu moeten maken. En dat hebben jullie gedaan.

vlinder zei

Wauw! de foto,s spreken voor zich,wat ziet dát er oergezellig en leuk uit zeg;) En samen met je meiden maakt dit tot een onvergetelijke gebeurtenis.
Wat fijn dat Jan jullie bracht en haalde,compleet verzorgd weekeind dus;)) heerlijk hoor! dus genieten jullie nog maar ff lekker na;))
Liefs voor jou en Jan van mij...;)
ps;wat een leuke dochters hebben jullie;))

rietepietz zei

Lijkt me hélemaal top om zo'n weekend met twee dochters op stap te zijn .De foto's onwijs veel moois te zien !En de regen op zondag is natuurlijk bedoeld om het afscheid iets makkelijker te maken , bij mooi weer hadden jullie uiteraard véél moeilijker afscheid hebben kunnen nemen van zo'n mooie stad ;-)
ssstt, niet verder vertellen hoor maar ik verdenk J@n ervan dat hij jullie bracht en haalde om de tijd dat hij alleen was zo kort mogenlijk te houden .

rietepietz zei

oei , er was iets weggevallen ,er moet staan "de foto's spreken voor zich ,er is onwijs veel moois te zien "

J@n. zei

@ rietepietz: Wijze woorden weer!

joke zei

@ Jan,we hebben het heel leuk gehad!!!!!

@ Jeroen, Het is een mooie stad met een fijne sfeer en een heel goed openbaar vervoer. Maar als je ook nog Andorra wil doen moet je meer hebben als een lang weekend.

@ Vlinder, Gelukkig hebben we héél veel foto's en kunnen dus goed nagenieten. Bedankt voor het compliment.

@ Rietepietz, het was top Rietz en inderdaad met regen word het ietsje gemakkelijker. Jan geeft je helemaal gelijk, toch mooi voor ons éé!

Plato zei

Nou Joke, ik moet eerlijk zeggen dat jullie behoorlijk veel gedaan hebben in één weekeinde. Zoon en ik hebben in 6 dagen maar nauwelijks meer gedaan, een paar jaar geleden. Volgend jaar gaan Maria en ik er heen. Ik verheug me nu al.

Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Het is jullie van harte gegund.

Anoniem zei

Dat ziet er gezellig en goed uit
Volgens mij waren dat hele leuke dagen

Grt en knuff Mariet

rietepietz zei

het siert je hoor J@n, zo zie ik de mannen graag ;-)

joke zei

xxxxx

joke zei

@ Plato, we hebben ons gaar gelopen en metro in metro uit, maar het was het waard. En we hebben 'snachts goed geslapen. Wat een fijn vooruitzicht hebben jullie.

@ Mariet, heel gezellig inderdaad.

HansDeZwans zei

Mooie foto's die alles weergeven. Goed weekend.

Billy zei

Een schitterend idee, en jullie hebben er van genoten zie ik!

Ik ben ook al in Barcelona geweest, en veel foto's herken ik dus wel.
Eigenlijk zouden we ook 's zo'n weekendje moeten doen, want mijn nichtje (petekind) woont en werkt daar. Met haar erbij zouden we beslist onbekende plekjes kunnen ontdekken...

Groetjes!

joke zei

@ Hans, dank je Hans.

@ Billy, ik kan het je aanraden Billy en dan met zo'n gids! Heerlijk.

Marianne zei

Hallo Joke

Wat heerlijk dat je dit samen met je dochters kan doen...

Je ziet ook op de foto's dat jullie volop genoten hebben en je kunt er met een heel fijn gevoel aan terug denken..

Ik wens je een fijn weekend.
Liefs Marianne

Boerin Zonder Naam, Blog zonder naam zei

Lijkt me heerlijk......
een weekend ontspannen alles achter je kunnen laten....
Zou voor ons ook goed zijn, helaas zit zoiets er voor ons niet in. Te veel besogne's in de familie en het gezin.
Ik zie wel dat de ene dochter op pa en de andere trekken van ma heeft. Onmiskenbaar kinderen van jullie!

Leol zei

Dat je daar hebt genoten is wel duidelijk. Ik was er vorig jaar ook aardig van onder de indruk moet ik zeggen. Een heerlijke, bruisende en echt levende stad. Jammer genoeg hadden wij toen ook last van een dag regen, maar ja, eenmaal onderweg maakt het weinig uit. En het O.V. werkt er voortreffelijk naar ik toen ervoer. Fijne stad, en zeker voor herhaling in aanmerking komend. En dat zal voor jullie niet veel anders zijn denk ik zo. Ik ga je weer even linken Joke. Ik moet alle oude linkjes links en rechts weer even sprokkelen nu het oude AEM-blog verminkt teruig is gekomen in beeld....

joke zei

@Marianne, de titel dekt de lading helemaal en ja we hebben fijne herinneringen.
@ B.z.n. wat jammer het geeft toch meerwaarde als je dit met je geliefden kunt doen.Dat ze op ons lijken vinden wij ook, alleen weten we nooit precies wie nou op wie lijkt :-).

@Leo,jij weet dus helemaal hoe we ons voelden en ook dat je bij het weggaan al zegt "hier wil ik nog eens terug komen ".Genoeg te beleven voor een herhaling.

Elmar zei

Gewelidig Joke, jullie moeten enorm genoten hebben!
Hier moet je een traditie van maken, met Jan als chauffeur natuurlijk! ;-)
groetjes,
Elmar

Anoniem zei

Kwam even gluren hier maar geen nieuws zie ik

Fijne dag
Grt en knuff Mariet.

Inge zei

O Joke wat een fijne dagen zijn dat geweest.... Heerlijk zo met je beide dochters...
Wij zijn van de zomer 1 dagje naar Barcelona geweest (vanuit Zuid Frankrijk) en ik vond het indrukweekend. We willen er beslist nog eens terug om alles op ons gemak te bekijken. De foto in de winkel van Camp Nou hebben wij ook zo gemaakt, net of je die beker vasthoudt, grappig......

groeten Inge

ida zei

Hée Joke eindelijk weer een reactie van mij ,je hebt eeen nieuwe blog zo te zien sorry maar dat ik nu pas reageer ,mooi je logje en ik ga je link aanpassen .
Lieve gr..ida

Marianne zei

Hallo Joke

Ik heb de foto's nog eens gekeken..
Het lijkt me ook een prachtige stad met veel mooie bezienswaardigheden.

Leuk dat wij middels de foto's ook konden meegenieten..

Ik wens je nog een fijne avond.
Liefs Marianne

Anoniem zei

Alweer een beetje bijgekomen van de Barcelona vermoeienissen, Joke?