zondag 13 mei 2012

EK 2

4 Jaar geleden heb ik met veel plezier mee kunnen helpen bij een groot evenement n.l een EK zwemmen. In het prachtige "Pieter van den Hoogenband zwemstadion" in Eindhoven kwam heel de top van het zwemwereldje bij elkaar om te strijden voor de titel van snelste zwemmer beste schoonspringer of synchroonzwemmer van Europa. Alle grote namen waren present. Zo'n evenement zou normaal gesproken de eerste 15 á 20 jaar niet meer terug komen maar door omstandigheden als het niet op tijd klaar hebben van alle faciliteiten in Antwerpen, kreeg Eindhoven een paar maanden geleden de vraag of ze de organisatie van het EK 2012 opnieuw wilden organiseren. Omdat het zo kort dag was zouden nu alleen het springen en synchroonzwemmen hier plaats vinden en het wedstrijd zwemmen elders. Vanwege de perfekte organisatie 4 jaar geleden was aan Eindhoven gedacht. Het draaiboek lag er nog en zo begon Nederland enthousiast aan de mega klus. Op de dag dat het mailtje binnenkwam voor weer mee te helpen was het niet moeilijk om ook weer in te stappen. Te meer omdat het ook om mijn eigen hobby gaat. 20 Landen hebben zich aangemeld Rusland ,Belarus, Frankrijk Duitsland Nederland en noem maar op. Je kunt je voorstellen wat alleen al het logistieke deel om al die sporters van stations en vliegvelden hier in een hotel te krijgen gigantisch is. Ook onze jongste dochter helpt mee. En zo gingen wij gisteren al om onze accreditatie op te halen. Ook die wordt geregeld voor iedereen die ook maar iets ermee te maken heeft hetzij als deelnemer of als medewerker. Wij staan dus weer eerste rang bij het genieten van wat iedereen weer gaat presteren. Zo'n evenement kan natuurlijk niet zonder mascotte en daarvan kregen wij er eentje mee bij onze accreditatie. Ze staan nu even samen op de kast om daarna te verdwijnen ín de kast of in een klein kinderknuistje, want ja alles gaat gewoon verder en dan is het weer tijd voor het WK voetbal ( alleen om te kijken hoor ) en natuurlijk onze jaarlijkse 4 landenrit, maar nu eerst even dit!! Groetjes.

15 opmerkingen:

J@n. zei

Het wordt dus voor jullie 5 dagen hard werken en genieten. Ik wens jullie heel veel plezier en ik overleef het wel.;-)
Groeten. J@n.

joke zei

Dank je Jan, en dat je het overleefd daarvan ben ik wel overtuigd anders ging ik niet hoor!:-))

Boerin Zonder Naam zei

Zwemmen..... Op dit moment een heet nagijzer in de dorpen die tezamen de gemeente Giessenlanden vormen. Het gemeentebestuur wil de vier zwembaden die we rijk zijn, De Doetse kom (in Giessenburg), de Spettertuin (in Noordeloos), De Hoge Kamp ( in Hoog-Blokland) en de Tobbe (in Arkel) sluiten, i.v.m. bezuinigen op de begroting.
En dat terwijl zwemmen zo belangrijk is in ons waterrijke land! Het is ontspannend, men gebruikt heel veel spieren van het lichaam en het is een plezierige sport. Van mij mag het volgende EK wel in ons dorpje gehouden worden; we kunnen de inkomsten en naamsbekendheid goed gebruiken.
Groeten aan Jan, droog 'm vannavond maar eens goed af!!!

miss Marple zei

Dat is wel heel bijzonder Joke, al voor de tweede keer, en ook een eer dat jullie daarvoor gevraagd zijn! Nou het zal wel hard werken worden, maar toch ook genieten denk ik.
Groetjes, Mar

Billy zei

jullie moeten wel goed werk leveren, als jullie nogmaals gevraagd worden.
Ik hoop dat je intussen ook kan genieten van de wedstrijd zelf, Joke!

Groetjes!

joke zei

@ BZN, ik hoop voor jullie dat het goed uitpakt want het is inderdaad een heel gezonde goede sport, en het afdrogen :-0 daar zal Jan weinig op tegen hebben denk ik.

@miss, Billy, we gaan er weer voor en genieten zeker!

rietepietz zei

Nou dat kun je rustig als een groot compliment beschouwen zo'n "noodverzoek" .
Wat leuk dat je dan zúlke belangrijke wedstrijden in je favo sport vanaf een VIP plaats kunt bekijken!
Ik wens je nu alvast veel plezier bij het kijken maar óók bij de "werkzaamheden" ,met zo'n goed ingewerkte ploeg moet dat een dolle boel worden !
We krijgen er vast wel iets van te zien op TV ,ik ga opletten of ik je zie ;-)

Geronimo zei

Goeiemorgen Joke en J@n.
Wanneer je in de zwemwereld actief bent dan is zo'n evenement natuurlijk de kers op de taart. Behalve werken wordt dat dus zeker ook genieten.

Marianne zei

Wat leuk Joke dat jullie hier weer voor gevraagd zijn, en als het dan ook nog eens je hobby is dan maakt dat het extra leuk..

Ik wens je dan ook veel succes en natuurlijk ook heel veel plezier als het zover is..

Liefs Marianne

Inge zei

Erg leuk als je daarvoor gevraagd wordt. een hele eer!!!!

De dochter van mn vriendinnetje zit op zwemmen en waterpolo en mag nu voor waterpolo naar de Nederlandse Kampioenschappen en ook voor het wedstrijdzwemmen mag ze meedoen met het EK. De voorrondes waren ook in EIndhoven.

Groetjes Inge

Enne oja: zou jij aan Jan willen zeggen dat ik al zijn blogjes lees maar op de een of andere manier lukt reageren niet meer. ZOwel bij hem als bij Leo kan ik typen wat ik wil maar hij plaatst de reactie niet :-(
Straks denkt Jan nog dat ik hem vergeten ben....

Groetjes Inge

J@n. zei

@ Inge: Dat begon ik idd al te denken Inge ;-), maar wat kan dat nou zijn?

Marianne zei

Hallo Joke

Ik kom je hele fijne Pinksterdagen wensen, het wordt schitterend weer,geniet van wat je gaat doen..

Liefs Marianne

Geronimo zei

Vandaag is het dus D-day.
Nou ik ben benieuwd, maar je laat het ons hier vast wel weten.

Inge zei

@ Jan, geen idee dus wat dat kan zijn. Bij LEo en jou kan ik typen wat ik wil maar bij plaatsen gaat het fout. En als ik dan nog een keer een heel verhaal typ en wil plaatsen geeft hij aan: dubbele reactie maar er staat uiteindelijk helemaal niets....

groeten Inge

Platoonline zei

Wat leuk Joke. Wat doe jij nu tijdens die voorbereiding. Ik heb er geen idee van en ben wel nieuwsgierig wat er allemaal bij komt kijken.